Турската поща във Видин става културен център

0
1156

Историческата сграда – Турската поща във Видин, става културен център, съобщиха от общината. Тя се предава на регионалната библиотека „Михалаки Георгиев”, която ще я използва за свои цели.

Ще превърнем пощата в база за лятна работа с деца, сподели Десислава Иванова, директор на библиотеката. Тъй като сградата се намира в градската градина, ще привличаме повече деца за лятното четене и прояви. Ще я превърнем в място за представяне на нови книги, ще изнесем и някои дейности за възрастни. Сега заемната за възрастни и отдел „Краезнание” са по-трудно достъпни за тях, тъй като се намират на третия етаж на голямата сграда.

Турската поща е двуетажна каменна постройка, изградена през 60-те години на 19-ти век. Строена е за поща, тъй като още през 1859 година Видин е бил свързан с телеграф. Днес тя е единствената запазена турска поща в страната. Досега е използвана за различни нужди – била е музей, музикална школа, база на художниците, туристически информационен център, място за срещи и лектории./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук