СМЯХ В ЗАЛАТА! Наказаха полицай, крил се в храстите, защото… бил без шапка

0
1177

Административен съд-Разград отмени наказание на полицай, санкциониран, че е бил без шапка, когато през април заедно със свой колега засичал шофьори с превишена скорост на пътя между селата Малко Йонково и Лудогорци.

През пролетта видеоклип, в който се вижда как на 19 април т.г. двамата служители се крият в храстите, бе разпространен във фейсбук.

Авторът му – Юлиян Тодоров – твърдеше, че в района няма обозначителен знак за радар. Тогава от ръководството на ОДМВР-Разград разпоредиха проверка на фактите, представени в клипа.

Половин година по-късно се оказва, че единственото нарушение е това, че младши полицейският инспектор от РУП-Исперих е излязъл от патрулката без шапка и с разкопчано яке на полицейската униформа. Санкцията, която му е наложена от началника на управлението в Исперих, е „дисциплинарно наказание писмено предупреждение за срок от три месеца“.

Полицаят обаче е обжалвал наказанието си в съда и Административен съд-Разград го е отменил. Аргументите на магистратите са, че провинението е маловажно и адекватната санкция за подобно е мъмрене.

С решението си Административен съд-Разград обявява за незаконосъобразна заповедта за санкциониране на полицая, а също и осъжда МВР-Разград да му заплати 600 лева за разноски по производството. Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховен административен съд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук