Българските войници остават в Афганистан

0
1096

Българският военен контингент в Афганистан ще остане, след като Кабул подписа споразумение с Европейския съюз за реадмисия, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов след срещата му в Брюксел с върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и сигурността Федерика Могерини.

„След малко острите и малко ултимативните ни изказвания за оттегляне на контингента от Афганистан, когато се направи нещо добро, бързо и ефективно е редно да кажем и „Благодаря“. В момента е модно да се говори срещу Европейския съюз, но по-добро нещо в света няма. Със съвместни усилия можем да оказваме помощ на Афганистан и в същото време да помогнем колкото е възможно по-бързо реадмисията да влезе в сила“, заяви Борисов след срещата с Могерини, цитиран от пресслужбата на “Дондуков” 1.

Премиерът определи старта на Европейска гранична полиция от България като оценка за усилията на държавата за овладяване на мигрантския натиск върху Европа. „Факт е, че когато целенасочено, методично с умерен тон, но постоянно и неотстъпчиво действаме, накрая резултатът идва“, каза Борисов. Според него, с обща европейска гранична полиция ще има много по-добри резултати и по-голям контрол във всички държави от ЕС./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук