Премиерът Борисов не се притеснява от вот на недоверие

0
1175

Премиерът обяви, че не се притеснява от евентуален вот на недоверие. Коментарът на Бойко Борисов е по повод обявеното намерение на левицата да започне разговори с парламентарно представените партии за внасяне на вот на недоверие към кабинета заради външната политика. А поводът БСП да започне консултациите, е смяната на кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН.

Бойко Борисов заяви, че вече е изказал категоричното си мнение на заседанието на правителството да смени кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева, но смята, че Бокова има пълното право да не се отказва от надпреварата.

Бойко Борисов, министър-председател: „Аз не си спомням навремето нито БСП, нито Първанов, нито Орешарски да са питали най-голямата партия, когато да изпращат кандидатура. Просто не ги разбирам. Някой тогава да е дошъл да ме попита, да ми иска мнението, на ГЕРБ, не е. Така че, пожелавам им успех на вота“.

В Луковит премиерът присъства на откриването на саниран жилищен блок и увери, че държавата ще продължава да отделя по 1 милиард лева годишно за обновяване на жилищни сгради. По думите му с тази програма, която е 100% безплатна, се провежда най-социалната политика за хората. Той изтъкна, че санирането на един блок струва на държавата по-малко от лихвите, които се плащат за два дни по проекта Белене.

Бойко Борисов: „Ако не бяха Корнелия и Първанов, щяхме всеки ден по един блок да даваме на българите безплатно. За да си го представите материално. Защото в КТБ замина една магистрала „Хемус“ готова. Всяко управление е донесло тотална щета на България. Милиард и триста милиона трябва да платим за това, което 2006 г. Първанов и БСП са приели за „Белене“ без да подпишат договор, без нищо“.

Бойко Борисов беше категоричен, че тези, които 25 години са лъгали хората, трябва да си понесат отговорността./бнт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук