Фики Стораро пред „Зодиак“: Същото момче съм, въпреки славата

0
1427

Мечтател съм и правя всичко възможно желанията ми да се сбъдват

Баща ми е моят най-добър приятел

Изненадвам се колко смели могат да бъдат момичетата в днешно време

– Фики, с новата ти песен даде заявка за хит, разкажи повече за нея.

– Казва се „С друг ме бъркаш“ и е по музика и аранжимент на Даниел Ганев и текст на Мариета Ангелова. Песента е в модерен стил със страхотен бийт. Затова исках в клипа да има много движение, кадрите да са пълни с танцуващи хора. За тази цел се обадих на Неци от балет FAME и Ицо, финалиста от „България търси талант“ от Dance Studio Creators във Варна, които събраха най-добрите танцьори от цяла България за моето видео и направиха страхотна хореография. Аз също потренирах доста, за да се впиша в нея. Не беше лесно, но пък беше приятно – мисля, че танците ми се отдават. Радвам се, че хората харесаха проекта и три дни след пускането му той вече имаше повече от 1 000 000 гледания в ютюб.

– Започна своята музикалната кариера само преди три години, а вече си носител на редица престижни награди, включително два пъти си обявяван за „Певец на годината“. На какво според теб се дължи големият ти успех като изпълнител?

– Всеки човек трябва да притежава изключително важно качество – упоритост. Аз съм много упорит във всяко свое начинание. Мечтател съм и правя всичко възможно мечтите ми да се сбъдват. В този ред на мисли искам и от страниците на в. „Труд“ да се обърна към всички млади хора и да им кажа: Приятели, поставяйте си цели и вървете само напред към тяхното осъществяване, не позволявайте малките житейски препятствия да ви спъват и спират. Изправете се срещу живота и кажете: „Да, аз мога!“, така винаги ще успявате. И вярвайте в Бог, защото той наистина ни помага и е с нас, дори в най-трудните ни моменти.

– Вече имаш много хитове зад гърба си. Мислил ли си да издадеш албум?

– Да, отдавна мисля за албум, но поради многото ми професионални ангажименти и постоянното пътуване по участия в различни точки на страната малко се забавих. Работя по него и той най-вероятно ще е двоен, защото имам много записани песни и тепърва ми предстои да реализирам още проекти. До края на годината, с Божията сила, албумът ще бъде факт. Все пак предпочитам да не гоня срокове, а да го издам тогава, когато наистина е изпипан, както трябва. Защото дебютният албум излиза веднъж в живота, а и призът, за който говорихме преди малко – „Певец на годината“, ме задължава да не правя компромиси с качеството на продуктите, които предлагам на публиката – било то отделни сингли, или цял албум.

– Как те промени славата?

– Не ме е променила въобще. Аз съм си същото момче, което бях и преди, и това могат да го потвърдят хората около мен. Да, имам повече работа, повече отговорности, по-малко време и по-малко възможност да обръщам внимание на близки и познати. Но нося същата душа, вярвам в същите ценности и мечтая за същите неща, както и преди – като да бъдем здрави аз и семейството ми, да се подкрепяме и обичаме, както досега, да имаме още повече успехи в професионален план.

– Радваш ли се на големия интерес към теб, особено от представителки на нежния пол?

– Смятам, че всеки се радва на интереса към него. Стига все пак той да не излиза от границите на благоприличието.

– Получавал ли си неприлични предложния?

– Оооо, какви ли не! В началото се изненадвах колко смели могат да бъдат момичетата в днешно време. Във фейсбук ми пишат всеки ден, искат ми телефонния номер, дават ми техните, показват ми свои снимки и на приятелките си и ме питат коя харесвам най-много, искам ли да бъда гадже с някоя от тях… Дори ми се сърдят, ако не успея да им отговоря на съобщението веднага (смее се).

– Баща ти, Тони Стораро, ли е причината ти да се занимаваш с музика, или ти сам избра този път?

– Баща ми, като един страхотен родител, ме насочи към музиката, защото видя потенциал в мен.

– Сега, когато и двамата сте популярни личности, виждаш ли в него конкуренция?

– Не. Той е моят най-добър приятел, споделяме си всичко и цял живот се уча от него. Щастлив съм, че имам честта да бъда негов син. Конкуренция между родител и наследник никога не може да има. Има само много обич и възхищение.

– Наскоро вашето семейство се захвана с ново поприще. Включваш ли се в работата около сладкарница „Стораро“?

– Ако трябва да бъда честен, помагам само морално. Заради участията рядко се задържам в София. Но когато съм тук, щом се събудя, веднага слизам в сладкарницата. В нея се виждам с близките ми, с познати и с фенове, които също идват и са ни постоянни клиенти. Приятно е.

– Какво обичаш да правиш в свободното си време?

– В редките случаи, когато успея да си открадна някакво свободно време, се усамотявам за няколко часа. Обичам си работата, но тя носи много напрежение. Нощният живот е коварен. Отнема съня и винаги е шумен. А всеки човек се нуждае от спокойствие.

– Какви жертви изисква начинът ти на живот?

– Да живея нощем и да спя денем. Събуждам се, когато повечето хора вече са свършили работа, закусвам, когато те вечерят. Понякога си мечтая да стана сутрин рано и да пия кафе с цялото ми семейство. Отнема ми времето с любимите хора. Работя на празници, когато всички са на море, когато приятелите ми се забавляват… Такива неща. Но да не звучи като оплакване. Пак казвам, аз обичам работата си и съм приел начина си на живот. Другите професии пък изискват други жертви.

– В момента си един от най-желаните изпълнители на родната клубна сцена. Как се отразява това на личния ти живот? Намираш ли време за себе си?

– Не достатъчно, но когато имам такова, обичам да съм на спокойно място с любими хора.

– Твоето име често бива намесено в секс скандали, като за последно се говореше, че с Преслава имате любовна афера. Как реагираш на такъв тип спекулации? И какъв е любовният ти статут в момента?

– Изписват се доста абсурдни статии, които ме забавляват. Да, обичам, но не искам да говоря за личния ми живот. Ще кажа само едно: сигурен съм, че ме чакат страхотни моменти от тук нататък.

Кадър от новия клип на Фики, където той танцува за първи път
Кадър от новия клип на Фики, където той танцува за първи път
Младият изпълнител заедно с баща си Тони Стораро, майка си Валя и брат си Емо
Младият изпълнител заедно с баща си Тони Стораро, майка си Валя и брат си Емо

Нашият гост

Фикрет Тунчер, по-известен като Фики, е един от най-успешните български попфолк изпълнители. Той е син на емблематичния певец Тони Стораро и от много ранна възраст проявява интерес към музиката. Фики е сред петимата българи, избрани за международния хор „Гласове на младежката музика“ (над 110 певци), който участва в програмата по откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Младият изпълнител (21 г.) е на музикалната сцена от три години, но вече е записал дуети с най-големите имена в жанра като Галена, Преслава, Азис и Андреа. Той е двукратен носител на наградата „Певец на годината“ и има над 150 милиона гледания в платформите за видеосподеляне./ТРУД

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук