Одобриха за лечение 76 деца

0
1110

76 деца одобри на свое заседание Общественият съвет към Центъра „Фонд за лечение на деца”, съобщи  директорът на фонда проф. Владимир Пилософ. От тях 11 ще бъдат изпратени в чужбина, включително и за продължаване на лечението или контролни прегледи. Други 65 ще бъдат лекувани в България. Неодобрени и отложени за следващото заседание са 9 молби.

Междувременно Общественият съвет към фонда изрази своята подкрепа за директора проф. Пилософ.

Като членове на Обществения съвет към фонда ние съзнаваме своята огромна отговорност към цялото общество и конкретно към родителите, близките и болните дечица. Всички ние сме мобилизирали усилията, за да помагаме възможно най-компетентно и най-бързо с решенията си и гарантираме пред българското общество, че изпълняваме изключително отговорно мандата, с който сме изпратени тук, се казва в позиция на шестимата членове и председателя на Обществения съвет. Четирима други подадоха оставки в последния месец.

Ръководството на Българския Червен кръст категорично се разграничава от опитите за дескридитиране на Фонда за лечение на деца към Министерството на здравеопазването, което породи обществени нагласи за несигурност в работата на институцията и на нейния обществен съвет. Считаме, че това в никакъв случай не носи полза на нуждаещите се от подпомагане болни деца. Това пък се казва в писмо на председателя на БЧК Христо Григоров./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук