Ивайло Калфин: Бокова е най-подготвеният кандидат за ООН

0
1206

Ирина Бокова е най-подготвеният кандидат за поста генерален секретар на ООН. Това заяви кандидатът на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ и зам.-председател на АБВ Ивайло Калфин, след като по-рано днес премиерът Борисов обяви, че правителството ще издигне кандидатурата на Кристалина Георгиева за поста на генерален секретар на ООН.

„Да оттеглиш един силен кандидат за генерален секретар на ООН в решителната фаза от преговорите, е изключително слаба позиция“, коментира Калфин в позиция, разпространена от пресцентъра на партията.
По думите му, това че Бокова към момента не е водеща, не я лишава от шансове.

„Доста хора се изказват „експертно“ по този въпрос, но никъде не се разяснява публично, че изборът за ген. сек. на ООН всъщност не е Олимпиада. Няма състезание с кръгове. Това са поредица от преговори, които ще продължат дотогава, докато всички членове на Съвета се обединят около един кандидат. Всеки кръг може да има коренно различен резултат, ако междувременно държавата и дипломацията й са си свършили работата. Почти във всички избори досега настъпват обрати до края. Смяната в случая е лош знак, който поставя държавата ни до тези, на които не може да се разчита.Не изключвам да има външен натиск за отстраняването й, защото тя е силен кандидат и със сигурност не е удобен съперник“, посочи още той./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук