Синът ми има психически отклонения

0
1137

Спряганият за терорист Иван Захариев бил болен от лека форма на аутизъм и е започнал да взима пенсия още като дете заради лошото си здравословно състояние. Това каза баща му пред bTV.

Припомняме, че след като прокуратурата откри радикална литература в дома на Иван Захариев, го обвини в тероризъм и има твърдение, че е искал да се присъедини в редиците на „Ислямска държава“. Той не е организирал терористичен акт у нас, а искал просто да се въоръжи тук, защото режимът му изглеждал по-либерален режим.

Бащата на Иван Захариев потвърди, че синът му е бил четири години в австралийският корпус на кадетите, където се е обучавал военно.

Арестуваният за тероризъм 21-българин е насочвал оръжие срещу инструкторите си. Това съобщи пък предишната седмица говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.

„Според нас Иван Захариев е изключително опасен, включително е насочвал оръжие срещу инструкторите си. Предполага се, че скоро е искал да напусне страната. Знаел е, че представлява интерес и за него е било проблем да излезе от страната с името Джон Захариев, затова е променил името си на Иван“, коментира тогава тя. Според службите той се е обучавал в стрелба, най-вече с автомат.
Иван Захариев е арестуван при съвместна операция на Спецпрокуратурата, ДАНС и СДВР преди два дни. Оказва се, че е следен два месеца.

От СРС, социални мрежи и свидетелски показания става ясно, че е посещавал тайна квартира в Сирия, където се е обучавал да борави с оръжия и че е симпатизирал на терористични организации. Той е дете от смесен брак – баща му е българин, а майката австралийка от виетнамски произход. Досега не е живял в България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук