Варненец укрил 9 млн. лв. данъци

0
1188

Варненската окръжна прокуратура е внесла в Окръжния съд обвинителен акт срещу жител на с. Кичево за укриване на задължения по Закона за ДДС в особено големи размери – близо 2 270 000 лв. Деянието е осъществено през лятото и есента на 2013 г., съобщи говорителят на прокуратурата Радослав Лазаров.

Мъжът с инициали З.И. не за пръв път се среща с Темида. Той е бил осъждан за обсебване през 2009 г. и за данъчно престъпление през 2014 г. Срещу него, отново за данъчно престъпление, има висящо наказателно дело във Върховния касационен съд. Общата сума на укритите данъчни задължения по посочените три наказателни производства надхвърля 9 милиона лева. Само по последното дело, внесено в Окръжния съд, за експертизи са похарчени над 3000 лева.

По делото З.И. има съучастник, който се издирва с Европейска заповед за арест по разделени в друго досъдебно производство материали.Ако бъде признат за виновен, той може да бъде наказан с лишаване от свобода от 3 до 8 години и с конфискация на част или на цялото му имущество./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук