четвъртък, октомври 24, 2024
Google search engine
дом Власт и държава БСП заплаши с нова порция сигнали за финансови злоупотреби

БСП заплаши с нова порция сигнали за финансови злоупотреби

0
1112

БСП заплаши властта със сигнали за финансови злоупотреби. Пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че след празниците ще има данни за министри в чувствителни сфери, в които е „нечовешко да се краде“.

Припомняме, в последните седмици от БСП изнесоха данни за два скандала, които разтърсиха Реформаторския блок. Единият е продажбата на безценица на царските конюшни в София, а другият обвиненията в подкуп на кмета на Перущица от ДСБ Ради Минчев.

За царските конюшни искахме оставката на министър Румяна Бъчварова, а не на областния управител. Казахме, че ще вадим грешките на властта. Това беше първия случай, ще гърмят още скандали с министри”, заяви Нинова.

Тя каза, че премиерът Бойко Борисов не е отговорил на въпроса, за какво са 160 млн. Евро от Брюксел (решението за парите бе взето на неформална среща на върха в Братислава – б.р).

„От ЕК казаха, че  не са за ограда, а за строежа на приемни центрове. Европейските лидери, осъзнавайки, че ако не спрат бежанците в България, утре те ще бъдат под техните прозорци, купуват българския национален интерес за 100 млн. евро. Те си защитават държавите и народите, а нашите ни продават за тези 100 млн.„, каза Нинова.

По думите й трябва да се изпрати армията на границата, да се завърши оградата, центровете да станат от затворен тип и да се изнесат извън градовете. „Борисов трябва да каже, че искаме промяна в Дъблинското споразумение“, заяви Нинова.

„Ние сме „за“ Европа, но да сме равноправни и да ни уважават и да знаят, че сме равни на другите европейски народи. С политиката на угодничество няма да стане, няма да ни уважават“, каза тя.

Левицата заяви отново искането си за рестарт на АЕЦ „Белене“. Депутатите поискаха да се махне мораториума върху изграждане на атомната централа и след като ще си платим за реакторите, то да бъдат използвани./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук