Татяна Дончева с Минчо Спасов влизат в кандидат-президентска битка

0
1310

Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева и бившият депутат на НДСВ Минчо Спасо заедно влизат в кандидат президентската надпрева, научи 24news.bg. Днес двойката официално ще обяви старта на президентската си кампания. Така „Отбора на народа“, както е известна още политическата партия се допълни от още един силен играч.

Преди 2 месеца Дончева коректно и адекватно започва разговори с левите БСП и АБВ. Лидерът на Движение 21 бе получила доверието на голяма част от организациите на Столетницата при вътрешнопартийното допитване за президентските избори.

Движение 21 обаче се оттегли от разговорите за подкрепа на посочените от БСП кандидати за президент на републиката. „Действията на ръководството на БСП от началото на разговорите до момента създават впечатление, че БСП е раздирана от колебания и вътрешни противоречия, и не е готова за преговори. Това поведение дава основания да смятаме, че за ръководството на БСП победата в президентските избори е по-малко необходима, отколкото създаването на впечатление за подем на партията им. Има съществено разминаване в разбиранията и подходите на Движение 21 и на БСП към предстоящите избори“, заяви преди месец Татяна Дончева и се оттегли от преговорите.

Липсата на заигравка и искреността на Дончева е причина Минчо Спасов да влезе заедно с нея в битката за Дондуков 2. Той е качествен политик, коментират привърженици на Движение 21 и напълно одобряват тандема.

Минчо Спасов е роден през 1964 година в София. През 1981 година завършва 18 ЕСПУ „Кирил и Методий“, а през 1985 година – право в Софийския университет „Климент Охридски“, след което работи като адвокат в Ямбол. През 1990 година е избран за общински съветник от Съюза на демократичните сили (СДС) и остава на този пост до 1994 година, като оглавява и групата на общинските съветници на СДС.

През 2001 година Спасов се включва в новосъздадената партия НДСВ и се кандидатира за народен представител в Ямболския район. Той е областен управител на Област Ямбол до влизането си в Народното събрание през 2004 година. През следващата година оглавява парламентарна анкетна комисия, проверяваща отпускането на кредити на страни от Третия свят.[1]Доктор по административно право.

През юли 2005 година Минчо Спасов е преизбран и става заместник-председател на Парламентарната група на НДСВ. През февруари 2008 година става председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. През следващите месеци става известен с критиките си към ръководството на Министерството на вътрешните работи, последвани от оставката на вътрешния министър Румен Петков.

Кандидат президентската довйка може да гледате на живо от 10 часа във профила на Движение 21 във фейсбук

24news.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук