Античният театър е най-голямата забележителност на Пловдив

0
1171

Античният театър в Пловдив е най-голямата забележителност в града, показва допитване, проведено сред пловдивчани.

В рамките на месец близо 7000 души са гласували в анкетата, инициирана от Сдружение „Пловдив – най-стария жив град в Европа“.

Театърът се съревноваваше с още 15 културно-исторически обекта в града. По-предпочитаните ще бъдат отбелязани със „Знак на древността“.

Повече от половината от гласувалите в анкетата са избрали Античния театър за най-значим обект. Той е и сред най-посещаваното място от туристи.

„Впечатлява с това, което носи в историята си, и с красотата и това, което е постигнато като орнаментика вътре.“

„И сме известни с него по целия свят. Има филми за Пловдив и Античният театър е включен.“

На второ и трето място пловдивчани са избрали тепетата и паметника на Альоша. Значимите дестинации ще бъдат отбелязани със „Знак на древността“.

Любомир Костов – управител на Сдружение „Пловдив – най-стария жив град в Европа“- „Туристите все повече напоследък посещават обекти, на които си правят снимки, селфита и бихме желали, след като нашата основна цел е да популяризираме Пловдив като най-стария жив град в Европа да застанат на такива места, в които по някакъв начин това нещо да бъде обозначено.“

„Знаците на древността“ ще улеснят туристите, които се очаква да се увеличат до 2019-а година, смятат инициаторите на кампанията./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук