НАГЛОСТ! Вижте как се пазарили корумпирани полицаи с нарушители – искали 240 лева, но били доволни и на 20

0
1281

Окръжната прокуратура в Бургас разкри порочната практика на корумпирани полицаи, които се пазарили с нарушители по пътищата, за да не им съставят акт. Имало случай, в който алчните ченгета поискали 240 лева, но останали доволни и на подхвърлените им 20.

На 4 октомври пред съда ще застанат полицейските служители Божидар Й. и Христо Д. Те са подсъдими за това, че на 30 декември 2013 г. в Бургас, в качеството си на длъжностни лица – полицейски органи, при условията на продължавано престъпление, в съучастие и като съизвършители, а Божидар Й. и сам, поискали и приели дар – пари, за да не извършат действия по служба – да не съставят акт на коли без валидна „Гражданска отговорност. Двамата са дебнати на различни места преди да бъдат заковани и арестувани.

Първият случай на вземане на подкуп бил на бул. „Булаир”. Божидар Й. поискал сам от Х.С.и приел от него дар – сумата от 100 лева, за да не състави акт.

След това на „Пиацата” срещу стадион „Черноморец” Божидар Й.сам приел сумата от 30 лева от дамата Т.Ч., за да не й състави акт.

После на бул. „Христо Ботев” Божидар Й. сам поискал от Н.Д. сумата от 150 лева и приел от него сумата от 100 лева, за да не пише акт.

После продължили на паркинга на магазин „Била” на булевард „Трапезица”, където поискали от П.Б. дар – сумата от 240 лв. и приели от него сумата от 20 лв., за да не съставят акт.

И накрая на булевард „Иван Вазов” корумпираните ченгета поискали от Д.П. дар – парична сума от 100 лв., за да не му съставят акт. Божидар Й. и Христо Д. събрали с лекота над 200 лева за смяната си, но след това били арестувани./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук