Заподозрян в обир за над 1,5 млн. лева загина в катастрофа

0
1441

Хасковлията Хубен Митев, един от основните заподозрени за съучастие в обира на местната централна поща, загина в катастрофа, потвърдиха запознати.

Злополучният инцидент станал в петък вечерта около 22 часа на магистрала „Марица”, на около 20 км преди пътният възел с пътя Хасково-Димитровград. Според запознати Хубен е пътувал с Ауди А4 с висока скорост, когато се е врязал в тир и е загинал на място.

Изяснява се дали е имало друг автомобил в близост до инцидента и дали Митев не е бягал от преследвачи, преди да се размаже в тира.

Хубен Митев и охранител на сградата бяха двамата, които полицията арестува за 24 часа след обира на централна поща в Хасково на 8-и юни т. г. Тогава беше заглушен сотът, пазачат завързан, а нагли професионалисти отмъкнаха огромна сума пари за пенсии. Точно колко са задигнатите пари така и не беше съобщено официално, но става въпрос за сума над 1,5 млн. лева.

След изтичане на полицейската мярка Хубен и охранителят бяха освободени. Прокуратурата не им повдигна обвинения, защото прецени, че няма достатъчно доказателство за вината на двамата мъже. Преди три години Хубен Митев беше арестуван и за обира на обществен трезор в Кърджали през 2013 г.

Затова не е изключено катастрофата да се окаже удобен начин на организаторите на супер удара да се отърват от станалия неудобен съучастник./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук