Пожари изпепелиха за часове над 3 000 дка в Старозагорско

0
1123

Над 3 000 дка трети, храсти и горски насаждения са били унишожени от лумнали в събота пожари на територията на Старозагорска област.Безствието започна още в петък по обяд, когато пламъците унищожиха

525 декара, от които 158 декара широколиста и иглолистна гора край село Колена, след което пламна пожар в местността Бойчо бунар.

При пожар в община Гълъбово изгоряха 2500 декара, от които 300 дка горски фонд, наложи се кметът Николай Тонев да обяви бедствено положение, заради опасността огънят да навлезе в квартал „Митьо Станев”.

Пожарът, който започна в 12.10 часа,  обхвана сухи треви, храсти и стърнища на голям фронт в близост до крайните градски къщи в посока на село Мусачево. В потушаването му се включиха  екипи огнеборци от Гълъбово, Стара Загора, ТЕЦ „КонтурГлобал марица-изток 3”, Опан и Симеоновград. Включили са се и единадесет автомобила на Горското, както и доброволци.  Огънят бе загасен в късния следобед, но на мястото останаха  дежурни екипи.

Малко след 18.00 часа огън лумна във вилната зона в казанлъшката местност Старите лозя. С помощта на огнеборци, горски служители и доброволци, той бе угасен около полунощ./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук