ПОЗОРЪТ НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ ЛЪСНА! Ето го „протеста“ срещу Борисов и жалката манипулация на медията (СНИМКИ)

0
1603

Имаше ли масов протест срещу премиера тази сутрин пред сградата на Нова телевизия?

Докато премиерът Борисов отговаряше на важния въпрос за казуса със строителството на АЕЦ „Белене“, водещият по Нова Виктор Николаев не спря да се опитва да му вземе думата.

Изглеждаше, че водещият има да попита нещо изключително важно, защото се изпъваше на стола си нетърпеливо и постоянно пипаше слушалката в ухото си, от която му диктуваха нон стоп въпросите към Борисов. Накрая все пак успя да набере смелост и прекъсна министър-председателя. Но не за да го пита за „Белене“, а да обяви помпозно, че пред сградата на Нова телевизия имало протест.

„Искам да покажем кадри. Имало е протест като идвате пред Нова телевизия. Спря ли ви този протест, говорихте ли с хора от протеста или само ги видяхте?“, изцепи се Николаев и на екрана се появиха въпросните кадри. Борисов отговори, че не го е спрял никой и от картината в ефира стана ясно защо.

Камерите показаха един, двама, трима… – точно четирима „протестиращи“, които бяха позиционирани в полето до летището, където се помещава медията. Видно стана, че операторът се мъчи да върти камерата в различни посоки и да дава близки планове, така че събралите се да изглеждат като тълпа, но уви – едва четиримата до болка познати муцуни от „Протестна мрежа“, които явно са безработни, защото не правят друго освен да висят по улици и площади, нямаше как да бъдат представени като множество от какъвто и да е ъгъл на снимане.

Близкият кадър на плакатът им „Позор“ обаче добре описа състоянието им и това на Нова телевизия.

Позорно е наистина, че Виктор Николаев се превърна в кукла на конци на въпросното НПО и вместо да задава истински важните въпроси, вълнуващи държавата и българите, той прекъсна темата за АЕЦ „Белене“, за да покаже поредната зле скалъпена манипулация на „Протестна мрежа“ и Нова телевизия, която се е превърнала от доста време насам в трибуна на грантаджиите. Това не е изненадващо, тъй като е публично известно, че въпросната телевизия също смуче огромни пачки от общата на въпросните кръгове виме с долари – „Америка за България“.

Кадрите от „протеста“ обаче говорят сами и ако не бяха позорни, щяха да са и много смешни.

Премиерът и кортежът му едва ли дори са успели да забележат „протеста“ от четирима души

Опитите на оператора с близки кадри да представи четирима души като тълпа./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук