Наши пожарникари с разтърсващ разказ за драматичните съдби на хората от потопа в Македония

0
1274

„Тежка беше цялата ситуация. В дадени райони в Скопие и села около града ситуацията беше много тежка. Нямаше, ток, питейна вода. Както местните казват – катастрофа“. Това заявиха пред bTV наши пожарникари, отзовали се да помагат заради тежките наводнения в Македония.„Местните ни посрещнаха доста добре, тъй като отидохме да помагаме. Бяхме изпратени с определена задача и си свършихме работата. Това беше най-голямата благодарност за нас от местните хора. Те ни казаха, че сме десетимата българи, които работят като сто. Постарахме се да помогнем, дадохме много от нас. Тези думи за нас са благодарност“, разказа Боян Кондуров, ръководител на екипа, борил се с природните бедствия в Скопие.

„Най-мъчно ти става, когато видиш страданието в очите на хората. Всичко беше мазало. Удовлетворението е, че докато са живи, оставаш в тяхните сърца“, споделя друг пожарникар от екипа на Кондуров.

„Когато се наложи, сме готови да тръгнем и да помагаме на хората. За 10 минути си събрахме багажа и тръгнахме. Нямаше много радостни мигове там. Имаше сближаване между нас и тях. Положението не им е розово в момента“, разказват с мъка те.

„Те си деляха последния залък с нас. Местните баби бяха много благодарни, даваха на момчетата домашно сирене, правиха им пърженица. Нормално е да бъдеш поласкан, когато ти кажат благодаря, и то е истинско“, завърши огнеборецът./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук