РЕКОРД: ДВА ЧАСА И ПОЛОВИНА ЕФИР ЗА ЕДНО ДЕНОНОЩИЕ! Знаят ли собствениците на Би Ти Ви, че Слави Трифонов ползва ефира им за държавен преврат? Истина ли е, че Доган бута Борисов чрез Дългия?

0
1205

1 час повторение по обед, 1 час на живо в праймтайма, а тази сутрин – половин час в сутрешния блок при Хекимян.

Това е равносметката от телевизионното дефиле на Слави Трифонов по Би Ти Ви през последното денонощие.

Общо 2 часа и половина, в които наруга повечето държавни институции, президента, правителството, парламента, обяви „война“, закани се да „скъса“ конституционните съдии и да спретне „грандиозен митинг на Орлов мост“.

Вече е ясно, че Трифонов е взел на концесия Би Ти Ви, а марионетният директор Павел Станчев подсигурява енергично транспортирането му в политиката.

Въпросът е на каква цена се случва всичко това. Наясно ли са американските собственици от „Тайм Уорнър“, че дъщерната им медия фактически зове за преврат в една суверенна страна, член на ЕС и НАТО? И докога една телевизия ще пропагандира рушене на държавността и нормите на демокрацията?

Омертата по върховете наистина е страховита, симбиозата между власт и мафия – по-монолитна отвсякога. Моралният разпад в управлението обаче няма да бъдат излекуван с чалга и мутрафония. Корупцията не се цери с кич, позьорство и чупене са стойки в стил „братя Илиеви, ВИС-2 и дискотека „Калигула“ на Слънчака“.

Това може полуинтелигента от Учиндол, това продава. Проблемът е кой се възползва от селските му пинизи.

Вярно ли е, например, че Пеевски е забранил критика срещу Трифонов в медиите си? Истина ли е, че шоуменът е затоплил позаспалите си чувства със Сараите, Доган и олигарсите край него? Мъчи ли се ДПС подмолно да бутне ГЕРБ и Борисов чрез пошлата телевизионна „революция“ на чака-рака месията? Кой ще финансира бъдещата партия на певеца на „Искаш ли да правим на-на-най-на“ и „Едно ферари с цвят червен“?

Илюзия е, че Слави Трифонов е извънсистемен играч, борец със статуквото. Обратното – той е зловеща и устойчива персонификация на безобразния конформизъм сред артистичното съсловие, съпътстващо целия преход.

20 години Трифонов обслужва покорно политическата класа и чак сега прогледна за порочността й! Уви, в България – държавата на късата памет и безпринципната подмяна, има кой да му се върже…

Впрочем, преди юнашки да нахлуе в политиката, вариететният мултимилионер трябва да поясни: изнудвал ли е все пак Бойко Борисов за половината ГЕРБ и какъв е поводът за внезапният му изблик на гняв към министър-председателя, с когото допреди няколко години си пушеха пурите./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук