Легендите не умират, Днес Туньо щеше да навърши 51 години

0
1202

Легендарният български защитник Трифон Иванов щеше да навърши 51 година днес. Той обаче не доживя този ден, напускайки ни на 13 февруари. Това е една от най-черните дати в българския футбол.

Туньо бе един от най-харизматичните и големи защитници у нас. Освен безспорни футболни качества, Трифон беше добър по душа човек, което трудно може да се каже за останалите му колеги от САЩ‘94.

На погребението му се изсипаха стотици души, а легендата  Христо Стоичков посвети на Туньо бенефиса си през май. Трифон Иванов бе обичан от всички.

Железният защитник живя живота си по негов си начин и както каза първият му треньор – „Колкото и пъти да го питаш дали щеше да промени нещо, ако знаеше как ще свърши – отговорът щеше да е един и същ – „НЕ“.

По време на кариерата си Трифон всяваше страх и в най-големите нападатели. Бившият играч на националния ни отбор и ЦСКА бе с основна заслуга за незабравимото американско лято през 1994 година, когато България завоюва бронзовите медали на Световното първенство.

Той бе първия от този наш Дрийм Тийм, който си отиде от този свят. Легендите обаче не умират. Всички ще помнят Туньо само с добро и той никога няма да бъде забравен./биг5

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук