Червени умували как да спрат Мая Манолова за президент

0
1123

Депутатите на БСП дадоха от касата си 50 хил. лв. заем на партията за събора на Бузлуджа

Как да спрат Мая Манолова да се кандидатира за президент. Това са умували членове на Изпълнителното бюро на БСП на заседанието си във вторник. Омбудсманът имала много номинации от червените структури, но кандидатурата не среща одобрение сред ръководството.

На заседанието във вторник били обсъдени всички номинации. Когато станало дума за Манолова, били изразени опасения дали, ако тя не бъде номинирана от партията, няма все пак да се включи в надпреварата за “Дондуков” 2 от името на инициативен комитет. Срещу издигането били изтъкнати няколко аргумента.

Първо, че е омбудсман едва от година и със “скачането” от пост на пост ще покаже безпринципност.

Второ, сред червените шефове имало недоволни, че си е позволила да прави паралелна мрежа на БСП, защото гравитиращият около партията Борислав Цеков и неговото движение “Модерна България” изразиха готовност да започнат гражданска подписка в нейна подкрепа.

На “Позитано” 20 възприемали този ход като опит за извиване на ръце и натиск към партията. Самата Манолова помоли публично в понеделник Цеков неговите хора да не събират подписи за кандидат-президентската кампания.

Като трети аргумент срещу кандидатурата на Манолова бил изтъкнат фактът, че тя бе избрана за омбудсман с подкрепата на ГЕРБ.

Не на последно място червените споделят, че има напрежение между Манолова и лидера Корнелия Нинова Двете са имали няколко срещи в последните 10-ина дни, които завършвали на висок глас.

В крайна сметка във вторник до решение не се стигнало. То е оставено за идната седмица, когато ще бъдат обсъдени всички имена.

80 са номинираните, но до гласуване в Национален съвет ще стигнат първите 10.

Сред тях освен Манолова и Нинова са още евродепутатката Илияна Йотова, Костадин Паскалев, Стефан Данаилов и Янаки Стоилов.

Червените депутати пък гласуваха вчера да дадат до 50 хиляди лева безлихвен заем на партията за събора на Бузлуджа, докато дойде поредният транш от държавната субсидия. Парите са 2/3 от средствата, които се полагат на всеки народен представител, но се събират в обща каса в групата./24часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук