ДОБРА НОВИНА! Ламбо взима нов клас в НАТФИЗ

0
1295

Категорично е решено Стефан Данаилов да води нов клас студенти в Националната академия за театрално и филмово изкуство. Заедно с доц. Сава Драгунчев и племенницата му Росица Обрешкова ще водят първи курс по актьорско майсторство за драматичен театър.

Всички в НАТФИЗ, а най-много и бъдещите студенти, са доволни от този факт, тъй като заради здравословното състояние на Данаилов не беше на 100 процента сигурно, че той ще бъде в състояние да предава своите умение на кандидатите да ги наследят.

Пред пролетта дори се чу, че Мастера се оттегля от преподавателската си работа в НАТФИЗ и усилено му се търси заместник.

Големият актьор имаше тежки здравословни проблеми, след като му в Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София му откриха лимфом. Ламбо не се поколебал нито за секунда да предприеме всички процедури, препоръчани от лекарите. Веднага се подложи на химиотерапия, която даде отличен резултат. Точно Мастера си отдъхна и на главата му се стовари друг проблем. Следствие на лекарствата за онкологичното заболяване, имунната му система се срина и го повали вирус, който засегна лявото му око. Стефан Данаилов се подложи на операция в Германия.

„Много изпитания преживях, толкова злини ми се струпаха, водят ме като слепец, но не искам да се отчайвам. Забранил съм на всички да ме жалят”, каза тогава бившият културен министър./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук