Алеите на Морската градина във Варна стават 3D галерия

0
1413

Варна ще бъде домакин на първия международен 3D -арт фестивал, организиран от сдружението за изкуство „Арт Юнивърс“ със съдействието и подкрепата на общината в морския град.

Арт събитието ще се проведе между 27 и 31 юли, като според организаторите „Една от основните идеи е да се организират и съберат на едно място творци от страната и чужбина и да им се предостави място за творческа изява. Това ще допринесе за естетическия облик на Варна и превръщането му в по-атрактивен за гражданите и туристите град“.

Рисуването върху асфалт ще е в Морската градина, която е едно от най-оживените места през лятото и след това ще е превърне в 3D- галерия. Участниците ще са разделени в екипи, които ще работят едновременно на 5 различни места. „Създаването на 3D-рисунки само по себе си е атракция, както за гражданите, така и за туристите, като буди различни асоциации и оставя у тях незабравими спомени. Проектите на рисунките са с тематика, съобразена със съвременните модерни течения, включително морски картини и градски забележителности, свързани с Варна.

Боите са дълготрайни и рисунките ще останат най-малко 6 месеца, което ще допринесе за естетизацията и за популяризацията на града, тъй като туристите и гражданите правят много снимки, които публикуват в социалните мрежи, коментираха още организаторите от „Арт Юнивърс“./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук