Изненада! БСП издига Илиана Йотова за президент

0
1759

Едно от знаковите лица на БСП – Или­яна Йотова, най-вероятно ще бъде издигнато за кандидат-президент на БСП, съобщиха за „Галерия“ няколко не­зависими източника от левицата. Йотова, която в момента е евродепутат, се ползва с доверието на повечето си колеги в пар­тията, които одобрявали идеята тя да е ля­вата кандидатура за президент. В столет­ницата се чували гласове, че Мая Маноло- : ва, която в момента е омбудсман, също не  е лоша идея, но везните клонели повече j към бившата журналистка.

ГЕНЕРАЛ МИХО МИХОВ ЩЯЛ ДА СТАВА ВИЦЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ, ЛЕВИТЕ ПРАВЯТ ОПИТ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ

Най-вероятната кан­дидатура за нейно вице ще бъде на ген. Михо Михов, който в момента е в редиците на АББ, а навремето бе шеф на Ге­нералния щаб на армия­та. По този начин левите ще си протегнат ръка и ще се обединят, за

да не се разпилеят гласовете на симпатизантите им

на изборите през ес­ента. Екзотичната идея БСП да издигне за дър­жавен глава Пламен Орешарски вече отшумявала, защото се смя­тало, че по време на кампанията ще се из­тъкват грешките от не­отдавнашното му пре­биваване във властта като премиер. Канди­датите за президент и вицепрезидент на червените щели да станат ясни в края на юли или най-късно през август.

Преди това в БСП проведоха вътрешно­партийно допитване

каква да бъде формата за участие

в предстоящите прези­дентски избори. Спо­ред резултатите 72 на сто от членовете на БСП искат партията да участва в коалиция, а предпочитаните партньори са АБВ и „Движение 21“. След про веждането на районните и общински кон­ференции окончател­но ще се реши коя да бъде кандидатпрези- дентската двойка на БСП.

Източник: в-к Галерия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук