Обвиниха един за убийството в Слънчев бряг, МВР закопча двама от издирваните

0
1363

Вече има обвинен за смъртта на гарда на Димитър Желязков – Митьо Очите в Слънчев бряг, съобщават от прокуратурата.

Бургаската окръжна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност Тодор С. Той е обвинен, че около 20.30 часа снощи в ресторант в Слънчев бряг умишлено е умъртвил охранителя Александър Алексиев. Той е го застрелял, като е била създадена опасност за мнозина, уточняват от държавното обвинение.

За това тежко умишлено престъпление законът предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Окръжна прокуратура-Бургас ще постанови задържане на обвиняемия за срок от 72 часа.

божидар кузманов
Божидар Кузманов

Междувременно от пресцентъра на МВР съобщиха, че са задържани двама от издирваните във връзка със стрелбата в Слънчев бряг. 33-годишният Божидар Кузманов от Пазарджик

и 31-годишният Георги Иванчев от Дупница този следобед са били отведени в сградата на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Георги Иванчев
Георги Иванчев

Припомняме, че Кузманов и Иванчев бяха обявени за издирване заедно с още шестима души във връзка със снощната престрелка в курортния комплекс. При стрелбата Димитър Желязков – Очите бе ранен тежко, а негов охранител бе убит.

На съвместен брифинг по-рано полицията и прокуратурата обявиха, че са задържани над 10 души, като арестите продължават.

Кузманов и Иванчев са били придружени от адвокат. От полицията уточниха, че работата с двамата задържани продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство./нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук