Брутална гавра! Ресторантьори се подиграват с паметта на баба Ванга (СНИМКА)

0
1145

В заведения в Петрич правят специалитет с името на пророчицата

Ужасна гавра с петричката пророчица Ванга направиха ресторантьори. Заведения из цялата страна си правят реклама с името й, предлагайки панирано свинско месо, навито на руло и пълно със зеленчуци, кръстено „специалитет „Баба Ванга“. Освен че е жилав и не особено вкусен, въпросният „специалитет“ предизвиква и ужасни киселини, пише столичен всекидневник

От фондацията на пророчицата останаха потресени, като разбраха за наглата подигравка с паметта й. Оттам се зарекоха, че всички ресторанти и механи, в които има името на баба Ванга като специалитет, ще отнесат солени глоби, тъй като никой от тях не е искал разрешение да го използва.

За такова меню съобщи и очевидец, който е ходил преди месец в Берковица, където видял и хапнал въпросния „специалитет“ с името на известната ясновидка. „Бях удивен да видя в менюто нещо, което се казва „Баба Ванга“. Това е неуважително и доколкото знам, дори не е законно“, обясни той.

Това не е единственият случай, в който се е използвало името на пророчицата от Петрич за реклама на различни съмнителни продукти. Ресторантът в Народния театър също преди години е имал такъв специалитет. Специалитетът „Баба Ванга“ е бил доста популярен сред актьорите, като жената, която казва рецептата, твърди, че я е получила от самата светица през 1993 г. Ястието е абсолютно същото като в ресторанта в Берковица – контрафиле се пълни със задушени моркови, гъби, малко чесън и се панира.

539be172a2ceec1d75b39735466ad994„Изобщо не е допустимо да се използва името на баба Ванга, за да се именуват ястия. Това е забранено и никой не е искал или получил разрешение за това от Патентното ведомство. Трябва да подчертая, че Ванга никога не е правила рецепти и не ги е раздавала на хората. Много са тези, които искат да използват нейното име, искали са и право за това, но никой не го е получавал, тъй като фондация „Ванга“ държи правата над него. Всеки злоупотребява с името й, постоянно се появяват нови и нови случаи, в които някой използва наименованието й“, съобщи Иван Драмов, председател на фондацията на името на пророчицата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук