София е четвъртият най-опасен град в Европа

0
1031

Българската столица София е класирана на 4-о място в списъка на най-опасните европейски градове. Класацията е на най-голямата консултантска компания в областта на човешките ресурси – „Мърсър“. В нея са подредени 17 града, като пред нашата столица са само Атина, Белград и Киев.

Всяка година компанията публикува индекс на качеството на живота, който включва и класация с най-безопасните градове за работа и живеене. Критерият „лична сигурност” се оценява по „връзката на града с други държави, вътрешна стабилност, престъпност и прилагане на закона”.

София е част от дъното на класацията за „Най-безопасен град” на „Мърсър” , които от 430 града прави списък 230-те най-сигурни за трудещите се хора.

На седемнадесето място е Милано (Италия), а преди него са Барселона (Испания), Белфаст (Ирландия), Талин (Естония), Варшава (Полша), Париж (Франция), Лондон (Великобритания) и Букурещ (Румъния). Причините за влизането на тези градове в класацията варират от заплахи за тероризъм до увеличаване броят на кражбите.

В десятката влизат още Рим (Италия), Мадрид (Испания) и Будапеща (Унгария), а причините отново са заплахи от тероризъм, бежанската вълна и финансови проблеми.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук