Само в ДЕЙЛИ ПРЕС! Лъсна истината за партия ДОСТ! Вижте я!

0
556

Новата партия на Лютви Местан ще бъде финансирана от Турция. Южната ни съседка ще даде 20 милиона долара за създаването на ДОСТ. Това твърдят депутати от Движението за права и свободи.

Според тях, средствата идват от Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеп Ердоган. Парите ще дадат възможност за „летящ“ старт на новата политическа партия на вече бившия лидер на движението. Част от тях ще се използват за привличане на членове на ДПС, които да участват в учреждаването й.

Друга част от финансовата инжекция пък вече бил насочен към осигуряването на медиен комфорт. Той ще бъде подсигурен от една от големите частни национални телевизии, медиите около кръга „Капитал“ и още десетина регионални сайта.

Според политолози партия ДОСТ ще е протурска и ислямистка. Все още не се знае кога ще бъде учреждена, но предположенията са, че това ще стане през май.

Според народните представители от ДПС, Лютви Местан продължавал с опитите си да раздели електрората. В началото на месеца той бил на посещение в Момчилградско и Джебелско заедно с жена си Ширин. Тогава двамата не били посрещнати с освирквания и укори затова, че пътували с луксозни автомобили и охрана, а костюмът на експредседателя струвал около 6000-7000 евро.

Учредители на Демократи за отговорност, солидарност и толерантност ще бъдат Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов, Мариана Георгиева, Айдоан Али и Венцислав Каймаканов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук