Изписват в понеделник обгазеното четиричленно семейство от Пазарджик

0
575

В понеделник обгазеното четиричленно семейство от Пазарджик ще бъде изписано от пловдивската Клиника по токсикология, съобщи шефът на клиниката проф. Янко Илиев пред „Монитор”. Той уточни, че лекарите са решили да задържат за наблюдение и лечение и през почивните дни пациентите, които са развили конюнктивит.

Елена Велкошанова, съпругът й и двамата й сина пострадаха при битов инцидент в дома им в Пазарджик тази сряда. По-големият й син Петър купил за 10 лева от пункт за вторични суровини стара бутилка и решил да я отвори в помещение, в което държали дърва и въглища. Помагал му баща му, а по това време по-малкият му брат спял. Майката също била далече от инцидента, но и тя, и по-малкият й син впоследствие били приети в болница.

След като Петър пробил бутилката, първо се чуло изсъскване, след което се изляла някаква течност. Малко по-късно при Елена отишъл Петър, който й казал: „Мамо, лошо ми е”, след което загубил за кратко съзнание, но преди това успял да й каже, че отворил бутилка с някакъв газ. Майката му направила изкуствено дишане, вследствие на което и тя била обгазена. Малкият й син показал бутилката на отишлите полицаи и само защото стоял там 15 минути, също пострадал. Симптомите при всички били затруднено дишане, парене в очите, сърцебиене, разказа на пресконференция тази седмица Елена. Линейката пристигнала за няма и 15 минути у тях, отишли и пожарникари. Тъй като те предполагали, че става дума за пропан бутан, не носели специална екипировка. Медиците от спешния център също се оплакали от леки симптоми, но се прибрали по домовете си. „Полицията я изпратихме в пункта, където откри още една бутилка. Не искам други хора да пострадат. Пострадаха пожарникарите. Пострадаха полицаи. Пострадаха съседи. Това е инцидент, който аз не вярвам, че някой го е искал”, заяви в четвъртък Елена, която настоя институциите да си свършат работата, за да няма повече такива случаи, като техния.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук