ЕКСКЛУЗИВНО! Примата на македонската музика Николина Чакърдъкова пред Дейли Прес! ВИЖТЕ КАКВО КАЗА!

0
2960

Николина Чакърдъкова е име, което няма нужда от многословно представяне. Народната певица, която възроди любовта към фолклора на българите, от години е емблема на българското навсякъде по света, където отиде със звездния си екип от танцьори и музиканти. В

След Лили Иванова, тя е вторият български изпълнител, който изнесе вече два самостоятелни концерта в най-голямата ни зала – „Арена Армеец“.

„Много обичах песните на Лили Иванова, израснала съм с тях”, признава Чакърдъкова. Според нея, само фолклор не върви, трябва да се пеят всички хубави песни, независимо дали са народни или авторски.

– Вие сте сред най-големите посланици на българското и българщината. Изнасяли сте много концерти във и извън България. Кой е най-трогателният ви спомен от срещите ви с публиката в чужбина?

– Винаги съм казвала, че съм благодарна на Господ, затова че ми е дал този талант и имам възможността да дарявам щастие на хората. Пътували сме много из Европа с моите танцьори и тези срещи са оставили силен спомен. Няма да забравя един концерт в Белгия, в Брюксел. Хората плачеха, танцуваха, веселяха се, един мъж на около 40 дойде, прекара с нас целия ден, разказва ни за спомените си за България и плака, през цялото време плачеше, не се бе прибирал в родината 15 години и каза, че след нашия концерт иска да се прибере в България. След три дни ми позвъни по телефона, ние бяхме на концерт в Лондон, а той вече се беше прибрал в България.

Ето това прави нашият фолклор. Човек трябва да има своя кауза в живота, моята е да съхраня българското. Няма такова богатство на музика и ритми никъде из света. Нашето изкуство е уникално. То въздейства и се радвам, че заедно с моя екип сме посланици навсякъде на българското. Носим българските знамена, българските носии, танци и песни навсякъде по света!

Имало ли е моменти, в които ви е било трудно да сте на сцената?

Винаги е трудно, но паралелно с това е и много приятно. Трудно се описват тези чувства. Сцената е голяма магия, но и голяма отговорност, всички погледи са вперени в теб, трябва голям опит, за да бъдеш сигурен, за да можеш да се раздадеш на публиката. Имало е много моменти, в които съм преживявала лични проблеми и съм била на сцената. Хората не трябва да усещат тези мои преживявания и най-хубавото е, че когато се кача на сцената забравям всичко, потапям се в моя свят и давам душата и сърцето на моята публика.

След толкова много концерти и в България, и по света, какво все още ви дава сцената, зарежда ли ви публиката?

Това е единственото нещо, което ме зарежда толкова много, чувствам се потребна, фактът че пея на хората и те искат да им пея, това ме прави истински щастлива. Няма друго нещо, което така да изпълва душата ми, освен децата ми разбира се, но любовта към хората, сцената е различна.

Кое е вашето най-голямо богатство?

„Здраве, сила, мир и любов, това никъде не се продава и с пари не се купува…“

Вашето послание към читателките на Дейли Прес?
– Да са красиви, обичани, щастливи, лицата им да греят.  Да обичат и да се чувстват обичани, защото тогава на човек му порастват крила и лети високо нагоре към мечтите си!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук