Задържаха тракторист, подпалил пожара в Коларово! Засегнати са 2000 дка площ

0
976

58-годишен е задържан за съпричастност към възникналия вчера пожар в землището на село Коларово. Огънят възникна вчера около 15,30 часа. Тогава е получен и сигнал от мъжа, родом от село Върбово, който  съобщил и, че от пламъците се е запалил управлявания от него трактор. На място са изпратени спасителни екипи, които установили, че пожарът е тръгнал от землището на село Браница, а съпричастен към него е мъжа, който управлявал трактор, въпреки забраната за селскостопанска работа, съобщават от полицията.

Засегнати са около 2000 декара сухи треви, лозя, храсти, широколистни насаждения. В пламъците е изгорял и трактора. Пожарът е локализиран, няма опасност за населените места. Работата по случая продължава, предстои оглед.

На 12 август около 05,05 ч е възникнал пожар в стопански постройки за животни в село Светлен, община Попово. В резултат на инцидента са унищожени около 100 кв м покривна конструкция и около 1000 бали с люцерна и слама. Загинали са около 30 пъдпъдъка, 30 заека и около 100 кокошки – собственост на 65-годишен мъж от селото. Няма пострадали хора.

Пожарът е погасен от служители на РСПБЗН-Попово с два противопожарни автомобила. За гасенето му са използвани около 52 хиляди литра вода. Спасени от огъня са две прилежащи сгради и около 20 животни(птици и зайци).

Причините за възникването на пожара ще бъдат изяснявани в хода на образуваното по случая досъдебно производство, съобщават още от полицията.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук