Делян Добрев: Нека да не правим политика от енергетиката и да не омаловажаваме успехите на премиера Бойко Борисов

0
11684
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Нека да не се опитваме да правим политика от енергетиката. Нека да не омаловажаваме успехите на премиера Бойко Борисов на високите форуми. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев в декларация от името на групата, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

„Няма нужда да омаловажавате срещите на премиера Бойко Борисов, защото те не са просто някакви вечери, за които говорите. На въпросната вечеря с премиера на Белгия са присъствали 12 лидери от ЕС, не 28. Единственият лидер от Балканския полуостров е Бойко Борисов“, обърна се той към лидера на БСП Корнелия Нинова.

Вие трябва да се радвате за това или поне да не го омаловажавате по начина, по който го правите“, посочи депутатът от ГЕРБ.

„Няма нужда да драматизираме и аз изразих опасения и зададох въпроси. В крайна сметка в България има институции, няма нужда вие да ги призовавате да си свършат работата“, коментира Делян Добрев.

„Много добре знаете, че въпреки че ЧЕЗ са избрали за единствен, с който да преговарят българската „Инерком“, тази сделка ще мине щателна проверка от КЗК и КЕВР и не само. Няма нужда да ги призовавате, защото те ще си свършат работата“, изтъкна той.

„Не виждам защо трябва да се драматизира с тема, която всички поставихме на дневен ред. Изобщо не възприемаме подхода ви да одържавяваме това или онова, защото сме го виждали в миналото и знаем докъде води. Знаем как преди 3-4 години имахме дефицит в енергетиката от 800 млн. лева“, каза още Делян Добрев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук