Млад мъж почина след операция

0
1061

24-годишният хасковлия Динчер Али почина внезапно и мистериозно след рутинна операция за отстраняване на апендикс в МБАЛ-Хасково. Смъртта е настъпила в неделя вечер в интензивното отделение.

„Това е фрапираща лекарска грешка. Динчер беше опериран от апендикс миналия понеделник. След операцията не се чувстваше добре, започна да плюе кръв“, разказа потресеният му баща Али Али.

„Внезапно и бързо развил се проблем в белите дробове е причина за смъртта на младия мъж. Лекарите са преместели пациента в реанимацията, оказани са ме всички възможни грижи. Извикан е бил и лекар-консултант от Пловдив, но въпреки това Динчер Али е починал“, твърдят от МБАЛ-Хасково. Според ръководството на лечебното заведение категорично няма връзка между извършената оперативна интервенция и настъпилата трагична кончина.

„Не може да си в приет в болница, да ти е извършена операция и никой да не разбере, че имаш проблем в белите дробове“, категорични са близките на починалия млад мъж.

В понеделник вечерта е била извършена аутопсия, която потвърди версията на болничните шефове, че смъртта е настъпила от белодробни проблеми.

Междувременно случаят беше поет от Окръжната прокуратура в Хасково.

Вече е образувано наказателно производство срещу неизвестен засега извършител за лекарска грешка. Според обвинителите по непредпазливост е била причинена смъртта на младежа, поради немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – упражняване на медицинска професия.

По случая е назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, в състава на която влизат хасковският съдебен лекар д-р Христо Еленски и специалисти от Стара Загора. Взети са и хистологични проби. На този етап обаче заключението все още не е изготвено.

„Това не е лекарска грешка, това е убийство“, категорични са близките на Динчер. Те вече са наели адвокати и обявиха, че ще съдят МБАЛ-Хасково за причинената смърт на Динчер. Ако се стигне до процес и държавата съди болницата, близките ще настояват съдът да им предостави статут на частни обвинители.

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук