ЕКСКЛУЗИВНО! Корнелия Нинова поиска Цацаров да каже кои политици са замесени в източването на КТБ!

0
12596

Утре внасям писмо до Специализирания наказателен съд да бъдат огласени политиците, финансирани от КТБ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Ако си спомняте Иван Гешев обяви, че има политици, които са взимали пари. Ние поискахме официално от прокуратурата да дадат този списък, да го огласят. Искаме публичност, прозрачност и политиците да си понесат отговорността. По този въпрос получих отговор също от Специализираната прокуратура – да имам предвид, че досъдебното дело е изпратено на Специализирания наказателен съд, поради което всички искания следва да бъдат адресирани до разглеждащия делото съд“, каза Нинова, цитирана от „Фокус“.

На въпрос дали президентът е надхвърлил правомощията си, след като е обещал закрила на Цветан Василев, Нинова коментира, че по-интересно около случая КТБ е кой политик е финансиран от банката.

„Случаят КТБ е много по-интересен за нас и за мен от тази гледна точка, отколкото позицията на президента за Цветан Василев“, посочи Нинова.

Преди седмица лидерът на БСП Корнелия Нинова попита главният прокурор Сотир Цацаров дали името й фигурира в извършените проверки по разследването около хидровъзела „Цанков камък“

Нинова не присъства в документите по „Цанков камък“, става ясно от официалния отговор на Софийска градска прокуратура.

В писмото адресирано до лидера на БСП Корнелия Нинова пише, че тя „няма процесуално качество по досъдебното производство“. Нинова не присъства в проверените от прокуратурата документи за проекта „Цанков камък“.

Това й дава една допълнителна увереност да даде на съд премиера Бойко Борисов и депутати от БСП. По-рано днес Нинова обяви на брифинг след заседание на партията й, че ще направи това.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук