САМО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Голямо Българско Хоро в Памплона !!!

0
1686

Докато испанците се забавляваха на коридата… песента на Славка Калчева „Бяла Роза“ огласяше един от централните площади на наварската столица

Асоциацията на българските жени в Навара (Испания) беше поканена от кметството на Памплона да вземе участие в тазгодишния световноизвестен празник Сан Фермин. В двучасовата програма взеха участие танцов състав На мегдана към асоциация българска роза. Гайдаря Ивко Дзаганов от село Фъргово община Сатовча който живее от дълги години в Памплона с семейството си, с прекрасното изпълнение на Краси Желева от Чирпан учителка по музика в местна музикална школа се изяви с песента „Назад, назад моме Калино“ и накрая под звуците на бяла роза всички присъстващи сънародници се хванаха на голямото българско хоро.

Да живее България ,да живее Сан Фермин където и да сме нека съхраняваме традициите и не забравяме корените си. С тези думи завърши концерта Таня Найденова председател на асоциацията.България пее и танцува в Памплона беше надслова на мероприятието. Активно участие взеха и някои съпрузи на танцьорките като Христо Иванов и Димитър Стоев . Благодарим на младите участнички като Насейка Шамова, Веселка Петрова и Надя Иванова които освен с умението да са перфектни танцьорки в тяхно лице памплончани и гости виждаха характерната за българката красота.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук