Стоян Алексиев ще върти болница и като инвалид

0
1045

„Колко несъобръзителен трябва да си, за да купуваш кола в деня на сватбата на сина си?” и „Ще оцелее ли Генадиев” са двата въпроса, които вълнуват феновете на „Откраднат живот” след финала на трети сезон. Последният епизод, излъчен  в петък, бе белязан от катастрофа, инфаркт и нелогичната поява на окъсан призрак в сватбения ден на Калин и Наталия.

След като бесовете на жена му утихнаха, синовете му му простиха за размяната на бебетата, а в министерството на здравопазването отново се отвори вратичка за него, проф. Генадиев попадна в менгемето на камион и купето на чисто новия автомобил, подарък за младоженците. На път за ресторанта той бе пометен от пътя в мига, в който вътрешния му глас редеше като мантра: „Аз съм Бог! Или поне така се чувствам. Разместих логиката на живота. В мига на собствения си триумф аз знам, че щастието е умението да надхитриш Съдбата!”. Камбуров получи инфаркт, а в най-светлия си ден Наталия вместо „Горчиво”  чу обяснение в любов от призрака на покойната си сестра Ана. Зловещата визия на момичето и нелогичната й поява накара зрителите да прогнозират, че пиарката на „Свети Кирил” има тумор в мозъка – драматичен ход, който сценаристите са заели от американските си колеги в „Анатомията на Грей”. В медицинската сапунка по патент на Шонда Раймс Изи Стивънс (Катрин Хейгъл) халюцинираше връзката с вече мъртвия си годеник, с който се запознаха в болницата, докато чакаше трансплантация на сърце.

Дали семейният живот на Наталия и Калин ще стартира разкритието на подобна страшна диагноза ще разберем наесен, а клапата на четвърти сезон ще щракне в края на юни. И докато героите на Дария Симеонова и Димо Алексиев танцуваха хибрид между туист, кан-кан и пасо добле при заснетата при минусови температури сватба в Панчарево, сцената с катастрофата на Генадиев предизвика торнадо от полюсни реакции във Фейсбук. Наред със суперлативите, че с подобен обрат се оправдава слогана на сезона – „Възмездието”, масово е схващането, че сценаристите са си вкарали автогол със схемата „пропускам сватбата на сина си заради покупка на кола”.

Десетки зрители избухват с яростни постове, в които обясняват как всеки салон предлага регистрация на возилото и доставка буквално до вратата на клиента, така че бюрократщината и размотаването на Генадиев изглеждат супер недообмислени. „Най-щастливото събитие в целия филм да се помрачи от този край? Не можеше ли на другия ден единият да получи инфаркт, а другия да го блъсне камион? Не стига, че Калин и Наталия толкова изстрадаха през тези три сезона, ами и всяка година на сватбения си ден да си спомнят този ужас? Не една смърт, а две?”, съчувстват на екранните младоженци фенове. „Ужасен финал. Убихте всички добри актъори…

Бащата изпусна цялата сватба да купува кола. Тъпо. Калин с какво е виновен, че да си спомня сватбата с лошо. Първа брачна нощ едва ли ще има.”, прогнозират други. „Финалът трябваше да бъде поне 2 часа, да развиете линията Захариева и Богданов. Можеше професор Генадиев да го убиете по друг начин, малко по-драматично. Кой ще се върже, че баща с толкова грехове пред сина си, ще пропусне сватбата заради покупка на подарък.”, нареждат потребител с име Виолина Йонкова.

Мнозинството прогнозира, че досущ като Стилянова, която катастрофира в края на първи сезон, така и професора ще „възкръсне”. Няма как сериала да продължи без един от основните си дразнители сред мъжките персонажи, а и разминал се за пореден път със смъртта Генадиев може да даде пълна воля на демоните си и да стане един истински злодей, надяват се зрители. „Според мен той ще е жив, но ще е инвалид, защото колата му беше смачкала краката.. Във всеки край на сезон става някоя катастрофа, всички си мислим, че някой е умрял и после хоп всичко е точно!”, предполагат някои. „Аз пък си мисля, че и двамата с Камбуров ще оживеят и даже ще се окажат в една болнична стая още в следващия епизод, когато и да е той. А Наталия може да развие пророчески способности.”, вкарва доза ирония друг фен.

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук