Червен код в 15 области за опасност от пожари

0
1190

В 15 области на страната за утре е обявен червен код за опасност от пожари, сочи справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Областите, за които важи червеният индекс са: Плевен, Русе, Велико Търново, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Шумен и Сливен. Тази степен на пожароопасност означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

От НИМХ уточняват, че пожарите са трудни за овладяване, а действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Метеоролозите предупреждават, че са възможни само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите. В останалата част от страната важат оранжевият и жълтият индекс за пожароопасност.

Няма превишения на нормите за качество на атмосферния въздух в резултат на възникналия вчера пожар до депото за твърди битови отпадъци в землище на село Бучино, съобщиха за медиите от РИОСВ – Благоевград. Информацията се позовава на данните от автоматична измервателна станция .

В момента в страната има около 100 огнища, но опасност за живеещите наблизо хора няма, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук