Учител издевателства над ученик и неговата майка

0
334

Учител е издевателства над ученик, защото не е бил съгласен в час по география да се говори за Истанбулската конвенция. МОН мълчи и оставя отличник от НПМГ да повтаря 9 клас заради този умишлен тормоз. За драмата с деветокласника Росен Александров разказаха от централата на ВНВМРО.

Росен е ученик в Националната природо-математическа гимназия, който е отличник и участник в олимпиади по математика. Сега ще повтаря 9 клас след множество двойки по география, писана от учителя по география Даниел Христов.

Лично лидерът на нойводите Красимир Каракачанов депозира жалба пред образователния министър.

„Известно ли Ви е, че този географ е бил принуден да напусне предишната си работа в НГДЕК поради упорити слухове за опитите му да склони момчета-ученици в тази гимназия към сексуални контакти с него? Вероятно сте запознат с изненадващия факт, че отличният ученик Росен Александров е принуден да повтаря 9 клас след множество двойки по география – при положение че става дума за отличник с шестици по всички останали предмети, с изключение на петиците по български език и физика. Е, как така, уважаеми господин министър, един отличник, многократно награждаван в олимпиади по математика, някак си не може да се справи точно по география“, пита Каракачанов.

„Ясно е, че този тенденциозен тормоз е мотивиран от несъгласието на семейството на Росен Александров с факта, че учителят Даниел Христов е обяснявал Истанбулската конвенция в два поредни учебни часа по география. Цялата тази история мирише много лошо и има дъх на джендър-мафия в образователната система. Ясно е, че образователната ни система е обект на постепенно превземане точно от такива „истанбулски“ пипала, които са позор за българското образование“, коментира Каракачанов.

„На този човек държавата плаща не да прави пропаганда за незаконосъобразен про-ЛГБТИ+ документ, а да преподава предмета география. Пропагандата на ЛГБТИ+ е забранена в българските училища със закон. Но и това не е всичко. Учителят Даниел Христов завежда дело за клевета срещу майката на тормозения от него ученик Росен Александров, заради подадени множество жалби срещу него. Това дело е решено от съда в полза на майката. Но и това не е достатъчно за ръководството на НПМГ и МОН да отсъдят справедливо и да защитят един отличен ученик от издевателствата на отмъстителен преподавател“, категоричен е лидерът на ВМРО.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук