УДАР НА МВР! Спипаха автоджамбази в Перник, докато разфасоват откраднато „Ауди“ от Благоевград

0
1051

Апашие били аматьори, защото ги засекли по джипиеса на колата

Софийски полицаи откриха откраднатия лек автомобил „Ауди” на благоевградския бизнесмен Калин Танчев. Колата е намерена в гараж в Перник. На място са арестувани двама местни автоджамбази в момента, в който я разглобявали. Кражбата е била разкрита рекордно бързо от столичен спец екип, няколко часа след като собственикът на фитнес залата в кв. „Еленово“ е подал сигнал в полицията, съобщава струмаба.

Танчев открива, че лекият му автомобил е задигнат на 14 септември сутринта и веднага се обажда на телефон 112. Паралелно с това пуснал и съобщение във Фейсбук, което гласеше: „Издирва се! Audi A6 allroad с рег. номер Е9666КХ(снимките са с предишните рег. табели). Автомобилът е задигнат от ул. „Аргир Манасиев” между 22:00 ч. на 13.09. и 8:00 сутринта на 14.09. Цветът е тъмносив към черен металик”.

Същият ден следобед спецполицаите хващат крадците на местопрестъплението. Автоджамбазите вкарали колата в гараж и веднага се заели с разкостването, но били локализирани по джипиеса на аудито.

Това показва, че са били начинаещи, тъй като обикновено опитните крадци вкарват крадените коли на по-ниски нива – в подземни гаражи на молове или други сгради, където джипиесът не може да бъде засечен, след което се премахва или се изчаква да падне батерията му.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук