Спецсъдът не видя причина да остави в ареста „сървайвъра“ Марчо Марков

0
1127

Марчо Марков излиза на свобода. Това реши специализираният наказателен съд при разглеждането на първоначалната му мярка.

Според спецмагистратите няма данни, че той е изпълнявал нареждания на сочения за ръководител на организирана престъпна група (ОПГ) Божидар Кузманов – Божо Кравата. Именно за участие в организирана престъпна група е обвинен Марков.

Предвид заявеното от прокуратурата, че има записи, на които се вижда, че Марков държи мачете, съдията коментира, че действително има приложен снимков материал. Никъде обаче, не се сочи самоличността на този, който е държал въпросното мачете.

Съдът изтъкна и показанията на свидетел, който е разказал, че лице с име Силви държи мачете и го хвърля на покрива на друго заведение в близост до заведението на Божо Кравата. Съдията подробно коментира и наличните доказателства като направи извод, че показанията на свидетелите не се препокриват. Според казаното от свидетеля Р. Попов: „Марчо работи за тази група, но не съм се засичал с него“.

В подобни варианти са и нещата, които са разказали други свидетели, затова съдът отчете, че това са лични изводи, а не реални факти.

Друг свидетел е направил извода, че Божидар Кузманов е шеф на групата, съдейки по това, че първо той сядал на масата, а после другите.

Освен това съдът отчете, че производството е започнало през месец юни, а държавното обвинение не е събрало достачно доказателства, че Марчо Марков е член на въпросната порганизирана престъпна група.

Два дни след инцидента Марков е бил разпитван и е оставил свои координати. Разследващите обаче са го обявили за издирване, без да изчерпят всичките си възможности да го открият.

Определението подлежи на обжалване в тридневен срок. На въпрос дали ще протестира решението на съда, прокурорът заяви: „Естествено“./news

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук