СКАНДАЛ ТРЕСЕ ЕФИРА: Магърдич Халваджиян и Левон Хампарцумян купуват Нова ТВ! Зад гърба им Дидие Щосел, привиквал вкъщи…

0
11437

Шведският медиен гигант „Модърн Таймс Груп“ и собственик на Нова телевизия е отрязал офертата на Дидие Щосел за покупка на телевизията, научи ексклузивно ПИК.

Щосел е изпълнителен директор на Нова, женен за българка. След като преди няколко месеца стана ясно, че медията е на тезгяха срещу цена от 100 милиона евро, той се впрегна да купува от името на разнороден конгломерат от финансови играчи. Според отлично информирани източници на Bnews пък, Щосел привиквал в дома си водещите Ани Цолова и Виктор Николаев да ги командва под предтекст, че е новият собственик.

Сега се оказва, че шведите са отхвърлили предложението му заради неясния произход на капитала. Така безпрецедентно сделката се отлага.

Подобен опит да купи БТВ направи и бизнесмена Красимир Гергов, но бе отрязан.

По данни на ПИК Дидие Щосел е разчитал на финансиране на Булбанк и „Сосиете Женерал“ плюс още един финансов инвеститор с неизяснен профил. Твърди се, че заедно с Дидие в групата потенциални купувачи са участвали банкерът Левон Хампарцумян и продуцентът на „Господари на ефира“ Магърдич Халваджиян.

Слугинското поведение на  Халваджиян към властта и връзката му с Бойко Борисов са известни и очевидни за всички. Съответно и апетитите му към Нова телевизия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук