Рая Назарян е новият председател на НС

0
336

Номинацията бе определена като „достойна кандидатура“ и имаше аплодисменти

Нов кръг предложения за председател на 50-ото НС.

От ГЕРБ предложиха отново Рая Назарян, за която лидерът на партията каза, че „няма да направи крачка назад“.

Номинацията бе определена като „достойна кандидатура“ и имаше аплодисменти.

Възраждане отново препотвърдиха Петър Петров за кандидат за поста.

ИТН номинира Силви Кирилов както вчера.

Величие предположиха Виктория Василева.

В разискванията по предложенията думата взе Тошко Йорданов:

Изглеждаме като разпасана команда, която нищо не може да свърши. Ставаме жалки. Вчера г-н Трифонов обяви, че няма да подкрепим първия и втория мандат. Казвам го заради социолози и многолози. Ние искаме третия мандат, за да представим експертен кабинет. Ако няма, ще идем на избори. Но за да се случи това, президентът трябва да раздаде мандатите, а затова тоя цирк трябва да приключи. Ние ще подкрепим всички номинации.

Партията, която се държи като П и започва с П, се държи като политически шаврантии, знае как да се продава и да се отблагодарява физически, каза Йорданов с обръщение към ПП.

Любен Дилов каза:

Правя реплика на г-н Йорданов, защото констатирам, че демокрацията изглежда прекалено сложна за този парламент. Затова ние имаме пример за замяна на този модел: Г-жа Лена Бориславова да влезе в НС довечера и да направи протоколи и декларации. Това би ни извадило от политическата криза.

Николай Денков също излезе на трибуната:

Разбирам, че през цялото време се опитвате да се скриете зад чужд гръб. Ясно е, че вие си решавате нещо. Не се оправдавайте с нас, нямате основания за това!

Гласуването определи:

За Виктория Василева: 13 за, 105 против, 105 въздържали се – не се приема.

Чуха се възгласи „Ало, ИТН, какво стана, бе?“.

За Петров: 52 за, 112 против, 71 въздържали се.

Прегласуване бе поискано за кандидатурата на Петров: 54 за, 111 против, 71 въздържали се.

За Рая Назарян: 131 за, 60 против, 39 въздържали се.

За Силви Кирилов, който забави да посочи кандидатурата си за гласуване, вотът определи: 17 за, 108 против, 108 въздържали се.

Колеги, честито ви изчегъртване от ГЕРБ. Третият мандат ще бъде като първия, ще ви изстреля в космоса, каза Асен Василев.

Уважаеми колеги, благодаря за оказаната чест и доверие. В днешното гласуване се дава възможност за нормалното функциониране на властта и политическите процеси. НС е единствената форма за легитимиране на изпълнителната и законодателна власт. Идеята е да дадем възможност за стабилност, сигурност и справедливост. Ние носим отговорност за качеството на политическите дебати и за актовете на НС, които трябва да имат авторитет и достойнство. На мен може да разчитате за диалогичност, равнопоставени и за спазване на конституцията и законите, обърна се към депутатите Назарян.

Назарян ще има 7 заместници от всяка една политическа сила в НС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук