РАЗКРИТИЕ! Братя Галеви с бизнес за милиони с автомафията в Италия

0
1477

Укриващите се вече четвърта година от българското правосъдие дупнишки феодали Пламен Галев и Ангел Христов участват съвместно с представители на мафиотски клан в Неапол в схема с продажба на български номера на коли, шофирани в Италия от местни жители.

Преди дни авторитетното италианско издание „Кориере дела сера” публикува пространен репортаж за механизма, чрез който хиляди италиански шофьори регистрират автомобилите си в България и по този начин си спестяват плащането на глоби за пътни нарушения.

Според данни, предоставени на италианските медии от шефа на пътната полиция Джузепе Саломоне, само за отминалата 2015 година властите на Апенините не са успели да съберат глоби за превишена скорост по магистралите и входовете за паркинги на 21 994 автомобила с български регистрационни табели. Общата стойност на несъбраните глоби само от „български“ возила надхвърля 3,5 милиона евро.

Разследване, в което е участвала и компанията „Ниви кредит”- фирма, която се занимава със събирането на дължими глоби вместо пътната полиция в десетки италиански общини, е установило, че към днешна дата по пътищата на Апенините се придвижват около 40 000 автомобила с български табели, шофирани от италианци.

В репортаж, заснет със скрита камера от журналисти на „Кориере дела сера”, завесата за схемата, ощетяваща италианската пътна полиция, е частично повдигната. Посредник, живеещ в Неапол, обяснява на журналистите, че срещу 500 евро може да им осигури български табели на колата, без тя да напуска пределите на Италия.

Българи, живеещи в Италия, разкриха пред столичен седмичник, че схемата функционира от около 3-4 години и че в нея, участват хора от най-близкото обкръжение на дупнишките мафиоти Пламен Галев и Ангел Христов.

„Човекът, който движи този бизнес под шапката на Галеви,е автотърговецът Мариян Вилицата от Дупница, който от самото начало на 90-те години на миналия век се е установил в Милано. През последните години Мариян Вилицата, съвместно с представители на мафиотски клан в Неапол, регистрира фирми в България на италиански граждани, които се ползват като буфери – дори когато фишът с глобата пристигне при тях, фирмите просто не плащат. На практика няма как италианската пътна полиция да събере глобите си, тъй като само за да плати фиш с неплатена санкция за провинение чрез консулската служба до България, таксата е 30 евро.

Този бизнес носи милиони евро на Галеви и техните партньори. Сред българската диаспора на Апенините отдавна се носи слух,че Пламен Галев и Ангел Христов се укриват в Северна Италия и, че въртят разнородни схеми с крадени автомобили , авточасти, регистрационни табели и застрахователни полици”, разказва българин, ангажиран с покупко-продажба на автомобили от Италия./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук