Прокуратурата иска отстраняване на главния архитект на Пловдив

0
1131

Пловдивската окръжна прокуратура поиска отстраняването от длъжност на главния архитект на града Румен Русев заради незаконно съборения през март тютюнев склад. Искането ще бъде разгледано от съда в понеделник.

Според прокуратурата отстраняването от длъжност се налага, за да не се попречи на разследването по делото.

Галина Андреева – Минчева, зам.-окръжен прокурор на Пловдив: На този етап ние искаме отстраняване от длъжност, за да не се попречи на разследването тъй като по същото продължават да се разследват и корупционните практики свързани с издаването на строителни разрешения както и с промените на подробните устройствени планове.

От прокуратурата обясниха че отстраняването от длъжност на главния архитект Румен Русев не е равнозначно с уволнение. От пресцентъра на Общината съобщиха, че кметът Иван Тотев ще реши какво да предприеме със служителя си след като се запознае обстойно с мотивите на прокуратурата.

Документите за строителство върху терена на емблематичния тютюнев склад в Пловдив, издадени от главния архитект, наскоро бяха обявени за нищожни от Дирекцията за национален строителен контрол. Румен Русев е привлечен като обвиняем за това че като длъжностно лице е допуснал противозаконна дейност в защитена територия – групов паметник на културата.

В края на месеца пък трябва да стане ясно как точно ще се извършва укрепването на частично разрушената сграда на ул. Одрин 8 и колко ще струва това./БНТ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук