Правосъдният министър вероятно остава в служебния кабинет

0
45

Мария Павлова – министър на правосъдието в служебния кабинет „Главчев“, е готова да остане на поста, ако бъде поканена от новия премиер – Горица Кожарева.

Това обяви самата Павлова, която присъства на освещаването на новия „дом“ на Агенцията по вписванията в  Благоевград.

Досега институцията се помещаваше в сградата на бившия изчислителен център на ул. „Даме Груев“. От няколко месеца Агенцията е на третия етаж в МОЛ „Благоевград“, където допреди година бе Административният съд.

Срещата ми с излъчената за премиер предстои. След като я изслушам, ще дам отговор. Винаги съм приемала предизвикателствата. Това не ми е първо участие в служебен кабинет.

Ако получите покана, ще я приемете, запитаха журналистите, а Павлова каза „Вероятно да“.

Следващите дни предстои срещата между двете дами, уточни Павлова.

Не мисля, че ни пишат Слаб 2 от Европа, тъй като с промените в Конституцията предстои отварянето на повече от 100 закона, които са част от реформите на правосъдната система и дейността на прокуратурата извън наказателното производство. Предстои много работа и с оглед на отменят текстове в Конституцията.

Според Павлова честата смяна на изпълнителната власт влияе върху това, че едни и същи закони не могат да стигнат до зала вече трети пореден парламент.

„Радостно е, когато усилията да работим за гражданите стават видими и се увенчават с успех. Новите просторни помещения на Агенцията по вписванията (АВ) в Благоевград, разположени на централно и комуникативно място в града, безспорно допринасят за по-доброто обслужване на гражданите и бизнеса“, заяви министърът при официалното откриване на новия офис.

И открои положените усилия на изпълнителния директор на АВ Даниела Митева в тази насока.

На церемонията присъства и зам.-министър Бисерка Цанева.

Имотът на ул. „Тодор Александров“ № 47 със застроена площ от 673 кв.м е предоставен на АВ от областния управител за безвъзмездно управление. Офисът разполага с 10 стаи и две сервизни помещения, в които са разположени службата по вписванията и службата по регистрация в града.

Те са териториални звена на Агенцията, като в службата по вписванията се подават заявления, правят се справки, издават се удостоверения по имотния регистър. Службата по регистрацията обслужва останалите регистри към АВ – Търговския и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел (ТРРЮЛНЦ), регистър БУЛСТАТ, регистъра на имуществените отношения между съпрузите, Централния регистър на особените залози (ЦРОЗ). В двете служби работят по трима служители.

Отделно в офиса работи и едно длъжностно лице по регистрацията. Тук се помещават също трима съдии по вписванията към РС-Благоевград.

На церемонията днес бе отслужен водосвет в присъствието на областния управител Георги Динев, кмета на града Методи Байкушев, представители на съдебната власт.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук