Правителството дава 5 млн. лв. за полицейско оборудване

0
842

Правителството отпуска 5 млн. лева за ново оборудване на полицаите, което ще включва нови полицейски бусове, радиостанции, лични предпазни средства, защитни екипировки, както и за обновяване на информационните системи, с които работи полицията.

Това решение е било взето на оперативно съвещание между ръководството на МВР и премиера Бойко Борисов. Шефът на Националната полиция Христо Терзийски е обяснил за какво ще бъдат изразходени средствата.

„По-голямата част от тях ще отидат за оборудване на специалните полицейски сили, които работят в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора, а също и части от Дирекция „Жандармерия“.

Колегите ще бъдат оборудвани с лични предпазни средства, със защитни екипировки. Не малка част от тази сума ще бъде използвана за надграждането на две информационни системи, които към настоящия момент се ползват изключително много“ – уточни Терзийски.

Заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев съобщи, че след атентатите в Брюксел са зачестили сигналите, подадени на телефон 112, свързани със съмнение за поставени взривни устройства. Вчера полицията е проверила 12 такива сигнала./dariknews

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук