Пожарът в Странджа лумна отново

0
1087
Пожарът в Странджа, който бе подпален от две групи нелегални мигранти, лумна отново. Огънят в гората край село Граматиково пламна във вторник сутринта и опожари над 200 декара широколистни дървета и храсти.
След близо 10 часа непрестанно гасене, огнеборци и местни доброволци овладяха стихията. В нощта срещу сряда в местността „Камъка“ са останали да дежурят няколко души, които да следят изкъсо тлеещите въглени.
Вчера призори вятърът отново е разпалил пепелището и огънят е пламнал с пълна сила отново, съобщиха от община Малко Търново. Пламъците са обхванали нови горски терени и има опасност бедствието да се повтори и да унищожи още стотици декари. Екипи на горското, пожарникари, полицаи и доброволци са започнали отново борбата с огъня.
„Рано сутринта дежурните, които останаха да следят на място, се обадиха, че отново в най-долната част на местността Камъка е пламнало ново огнище. Бяха изпратени пожарни екипи и в ранния следобед мисля, че ситуацията вече е овладяна и пожарът е под контрол.
Във вътрешността на гората обаче все още тлее и при най-малката искра може всичко да пламне отново“, каза кметът на Малко Търново Илиян Янчев. Най-сериозният проблем е, че огънят бушува в трудно достъпна местност с пресечен терен и за огнеборците е изключително трудно да стигнат до огнището.
Очаква се на мигрантите, които подпалиха планината да бъдат повдигнати обвинения. Още във вторник на мястото на пожара следователите са намерили яке и други вещи, оставени от бежанците, които си наклали огън, за да се стоплят./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук