Подивял бик набучи пастира на рогата си

0
1707

Подивял бик набучи на рогата пастира си днес сутринта, като го развяваше насам-натам докато не го умъртви. Трагедията за 59-годишния Любомир Радков се разигра край жп прелеза на изхода на Петрич в посока главен път Е-79 пред очите на случаен минувач.

Както всяка сутрин, пастирът извел стадото от 15-на крави и бика на паша. Изведнъж мъжкото говедо превъртяло и се нахвърлило върху пастира си. Налетял му с рогата напред, прегазил го с копитата си, после го набучил и зпочнал да го развява насам натам като парцал над главата си.

Накрая клетият пастир се намерил безжизнен на земята буквално разпран и обезобразен. Случаен свидетел се оказал на голямо разстояние от жестоката гледка, не могъл да се намеси в защите на пастира, но веднага позвънил на тел. 112. Медиците от дошлата бързо линейка останали потресени от гледката, те само констатирали смъртта на Любомир Радков. Преди обед ветеринари успяха да приспят с пушка от разстояние полуделия бик. После веднага го натоварили на камион и закаран за изследване от бяс.

59-годишният Любомир Радков от години се грижел за стадото говеда на петричка фамилия, които са потомствени животновъди. Тялото мъртвия пастир е транспортирано в благоевградската морга за аутопсия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук