От началото на годината: Близо 4 000 тежки катастрофи с 57 загинали и 1151 ранени

0
98

От 5 до 11 август на територията на цялата страна бе проведена специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя бе част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ROADPOL.

В хода й аналогични проверки се извършваха едновременно във всички страни-членки на европейската мрежа. Основната цел на превантивната акция бе ограничаване на предпоставките за ПТП чрез осъществяване на засилен контрол върху скоростните режими на МПС, съобщават от МВР.

Данните на ГД „Национална полиция“ сочат, че от началото на годината до края на юли на територията на страната са настъпили 3993 тежки пътнотранспортни произшествия (ТПТП). От всички настъпили тежки произшествия 3765 са в резултат на допуснато от водачи нарушение (94%). От тях поради несъобразяване на скоростта са настъпили 910 катастрофи, при които са загинали 57 и са ранени 1151 души.

По време на спецоперацията по линия на ROADPOL екипите униформени служители на ОДМВР-Търговище, са установили общо 1094 нарушения на скоростните режими от страна на водачи на МПС по улиците и пътищата в областта. При превантивната акция са констатирани 635 нарушения за скорост извън населените места на областта, и 459 – в населените й места.  В хода на  проверките е установен и един случай на притежание на наркотично вещество, както и лице, обявено на издирване.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук