Отново терор в Европа ! Миниван блъска пешеходци

0
915

Тежък инцидент в сърцето на Барселона. Бял миниван се вряза в будка за продажба за вестници на площад „Каталуня“, близо до централния булевард „Лас Рамблас”, блъскайки по пътя си преминаващите оттам хора. Очевидци разказват, че шофьорът е бил въоръжен, и е избягал пеша от мястото на инцидента.

Местната полиция съобщава за поне двайсетина ранени, а в социалните мрежи вече се появиха кадри, на които се виждат паднали на тротоара хора. Според някои испански медии, трима от ранените са починали.

Смята се, че миниванът се е движил с 80 км/ч., правейки резки завои по пътя си. Шофьорът все още не е задържан, полицията издирва мъж, който висок около 1,70 метра и е облечен с бяла риза на райета.

Мястото около инцидента е отцепено. Властите са затворили спирките на метрото и на влаковете в района на площад „Каталуня“.

Полицията в Барселона съобщи, че става дума за терористична атака. Агенция ТАСС информира за стрелба на близкия площад „Бокерия“, а по данни на Ройтерс, малко след инцидента, двама въоръжени мъже са влезли в ресторант в района на площад „Каталуния“.  Каталунският премиер Карлес Пучдемон е прекъснал ваканцията си и се връща в Барселона.

Районът, в който е станал инцидента, е гъсто населен и сред най-посещаваните от туристите места. Местната полиция умолява хората да избягват преминаването през района на инцидента. 

Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията. Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Испания: 00 34 913 455 761; 00 34 913 456 651

/нова тв

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук