Оръжейник пострада при взрив в „Арсенал“

0
1114

52- годишен работник от завод 3 на „Арсенал“ ЕАД – Казанлък е пострадал при трудова злополука след възпламеняването на около 50 г черен барут.

Инцидентът е станал в сряда около 12,55 часа в цех 130 на завода при демонтаж на тръба с диафрагма за противотанкова граната и изваждането на възпламенителя. Следствие на взрива мъжът а бил ранен в ръката и се е наложило спешна ампутация на единия пръст, счупени са костите и на други три пръста.Пострадалият е бил откаран в ЦСМП-Казанлък, където е насочен за лечение в местната болница. Други пострадали няма.

Под ръководството на районната прокуратура в Казанлък е започнато разследване в условията на неотложност за престъпление по чл.134 ал.1 т.2 от НК за причинена средна телесна повреда при изпълнение на дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Незабавно е започнал оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. Извършват се активни действия по събиране на доказателства, като предстои провеждането на разпит на очевидци, назначаването на съдебно – медицинска експертиза, експертиза по безопасност на труда и др. Срокът за разследване е двумесечен.

В същия завод на 24 април т.г., но в цех 120 , където се пресоват барути ,при запалване на химически вешества загинаха от обгаряния специалистът по производството на барути, 53-годишният инж. Върбан Димитров Пешков- технически директор на Завод 3, и 41-годишният настройчик Румен Кръстев Райчев.

На 27 май пък в завод 4 край Мъглиж загина 52 – годишният Динко Делийски, който предизвикал локален взрив като използвал необезопасен чук. И двете образувани по тези инциденти разследвания не са все още приключили./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук